11. Loka, 2022

Joditabletit taloyhtiössämme

Sosiaali -ja terveysministeriö on tänään uudistanut ohjeen lääkejodin käytöstä säteilyvaaratilanteessa. Ohjeessa kehotetaan hankkimaan apteekista kotiinsa varastoon joditabletteja.

Taloyhtiö on hankkinut riittävästi joditabletteja jokaiselle asukkaalle. Alle 3-vuotiaiden tabletteja ei tällä hetkellä ole Suomessa vielä myynnissä, eikä niitä siis ole taloyhtiölläkään. Uudet suositukset koskevat 3–40 -vuotiaita, eikä tabletteja enää suositella yli 40 vuotiaille.

Lääkejodia ei tule ottaa omin päin, vaan viranomainen ohjeistaa siihen tarpeen vaatiessa. Tällaisen ohjeistuksen tullessa taloyhtiön hallitus jakaa jokaiseen asuntoon tarvittavan määrän tabletteja.

Säteilyvaaratilanteessa ensisijainen toimi suojautumiseen on kuitenkin pysyä sisätiloissa.

Lisätietoa uudistetusta STM:n ohjeesta:
https://bit.ly/3ROPmKl

11. Loka, 2022

Asukasilta: Energia-asiaa ja taloyhtiön toimet energian säästämiseksi

Asukastilaisuus torstaina 13.10.

Pidämme taas perinteikkään asukastilaisuuden. Asukaskyselyn tulosten lisäksi hallitus on valmistellut keskusteluun energiansäästämiseen liittyviä aiheita, kuten:

1. Viilennysjärjestelmän ensimetrit
2. Energia-asiat taloyhtiössämme ja Suomessa
2.1 Katsaus omaan energiantuotantoomme: Maalämpö ja aurinkovoimala
2.2 Yleisiä energiansäästövinkkejä asukkaille
2.3 Energiahintojen vaikutus tulevien vuosien budjetteihin
3. Saunavuorot uudessa energiatilanteessa
4. Pyykkivuorot ja pesutuvan käyttö uudessa energiatilanteessa
5. Asukastoimikunnan terveiset

Tarjolla on keskustelun lisäksi pikkupurtavaa.

Tarkempi aika ja paikka löytyvät hissien ilmoitustaululta.

5. Syys, 2022

Aurinkovoimala käynnistyi

Liikesiiven katolle asennettu 6,6 kWp tehoinen aurinkovoimala on asennettu ja tuottaa sähköä talomme tarpeisiin. Voimalan toimitti Ralos Oy ja hanketta koordinoi lamit.fi. Valmisteluineen kolme vuotta sitten kestänyt energiaremontti on nyt saatu valmiiksi. Kokonaisuuteen kuuluvat maalämpö ja maaviileä, poistoilman lämmön talteenotto, aurinkovoimala ja sähköautojen latausvalmius.

3. Touko, 2022

Kevättalkoot lauantaina 14.5. klo 10

Kevättalkoissa ainakin siivotaan piha ja nautitaan talkooeväät. Tervetuloa!

3. Touko, 2022

Yhtiökokous 27.4.2022

Valtaosa talon osakkaista osallistui Kalevan killassa pidettyyn kokoukseen. Normaalien rutiinien lisäksi juhlimme kakkukahveilla lähes vuoden mittaisen energia- ja sähköurakan tuloksia. Heikki Laitinen jäi täysin palvelleena puheenjohtajana reserviin asukkaiden kiitosten saattelemana. Uuden puheenjohtajan Ville Hevonkorven hallitukseen valittiin edelleen Lasse Mankinen ja uutena Hanna-Riikka Roine.
Yhtiökokous asetti myös toimikunnan kehittämään asukkaiden yhteisiä aktiviteetteja. Toimikuntaan nimettiin Maarit Kyyrö, Annette Suvanto, Renate Varpio ja Heikki Laitinen.

17. Maalis, 2022

Asukaskysely toteutettiin kolmatta kertaa. Kyselyn vastausaktiivisuus oli erinomainen 70 %.
Sähkö- ja energiaremontti on viimeistelytöitä vailla valmis, joten kysyimme mielipiteitä myös sen toteutuksesta. Kokonaisuutena remonttiin oltiin tyytyväisiä, vaikka aikataulu ei kaikilta osin ole pitänyt tyydyttävästi. Asumisilmapiiri sekä taloyhtiön tiedottaminen ja energian säästäminen saivat lähes täydet pisteet.
Tyytymättömyyttä tunnettiin eniten talven lumitöiden hoitoon, polkupyörien sisäsäilytykseen ja saunaosaston kuntoon. Nämä ovatkin ilmeisiä kehittämisen kohteita lähivuosina.

2. Maalis, 2022

Sähköautojen lataus ja aurinkovoimala

Hallitus päätti 23.2. varustaa talon 14 autotallia sähköautojen latausvalmiudella ja hakea siihen valtion avustusta. Urakan toteuttaa Tampereen Vera Oy jo maaliskuussa.

Samassa kokouksessa hallitus tilasi liikesiiven katolle asennettavan aurinkovoimalan. Sen toimittaa Ralos Oy.

Samoin päätettiin huoltopinnoittaa liikesiiven ja saunaterassin huopakatot. Sen tekee TOP-pinnoitus Oy.

17. Touko, 2021

Maalämpökaivojen poraus alkoi

Rototeckin poraajat ilmestyivät pihaan. Kolmesataa metrisiä reikiä syntyi yksi päivässä, yhteensä 9 kappaletta. Kesällä niistä alkaa virrata energiaa talomme omaan maalämpövoimalaan.

Lämpökaivoja 9 kpl a' 330 m

Lämpöputket kaivoista kokoojakaivoon

Keppien paikalle istutetaan tammet

Lämpöputket kokoojakaivosta lämpökeskukseen

27. Maalis, 2021

Lämmityksemme uudistuu ja päästömme alenevat

Ylimääräinen yhtiökokous päätti yksimielisesti talon siirtymisestä maalämmön käyttöön. Lisäksi päätettiin investoida poistoilman lämmön talteenottoon. Nämä toimet vähentävät radikaalisti energian kulutusta ja ilmastopäästöjä. Samalla ne alentavat huomattavasti lämmittämisen kustannuksia. Investoinnin kannattavuutta lisää merkittävän kokoinen valtion avustus.
Maalämpökaivojen poraaminen alkaa vapun alusviikolla ja kestää pari viikkoa. Koko hanke valmistuu kesän aikana.
Remontin ovat suunnitelleet ja toteuttavat Lamit Oy ja Suomen Ekolämpö Oy.

3. Maalis, 2021

Tarinoita ja vieraskirja

Uudistimme himpun verran sivuja.
Uutuutena lisäsimme vieraskirjan. Sivujemme ja talomme vieraat voivat kirjata sinne terveisensä. Lyhyehkön tekstin lisäksi on mahdollista lisätä kuva.
Annoimme "Historia" -sivulle uuden nimen "Tarinoita". Yrjö Varpion lyhyen historiikin lisäksi julkaisemme sivulla asukkaiden kirjoittamia tarinoita vuosien varrelta. Ensimmäisenä siellä on nyt Kaija-Stina Paloheimon os. Karjalaisen lähettämä muistelus 1950 ja 1960 -luvuilta.
Toivotamme tervetulleiksi uudet tarinat ja vieraskirjamerkinnät!

8. Touko, 2020

Uusi isännöitsijämme on Sipi Kiinteistöpalvelut Oy

Sipi Kiinteistöpalvelut Oy:n Jukka Sipiläinen aloitti taloyhtiömme isännöitsijänä 1.5.2020. Hän on jo aiemmin hoitanut esimerkiksi monien remonttien valvontatehtäviä. Jukan toimisto on naapuritalossa Teiskontie 7C:ssä.

24. Huhti, 2020

Sääntömääräinen yhtiökokous järjestettiin koronaepidemian vuoksi postikokouksena 22.4.2020. Siinä käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja sähköremontin sekä energiaremontin hankesuunnitelmat. Otsikkoa klikkaamalla siirryt hallinto-sivulle, josta voit ladata yhtiökokouksen pöytäkirjan.

27. Maalis, 2020

Korona tiedote asukkaille

Miten korona-virus tarttuu?
Nykytiedon mukaan korona tarttuu herkimmin suorassa ihminen-ihminen kontaktissa esim. kätellessä. Kädestä se pääsee suun, nenän tai silmien kautta elimistöön ja lisääntyy tehokkaasti ihmisen nielussa. Yskäistäessä ja niistettäessä se leviää limapisaroiden mukana ilmaan. Pisarat ovat suhteellisen painavia ja laskeutuvat pinnoille. Kahden metrin etäisyys yskivästä henkilöstä on katsottu turvalliseksi väliksi.
Pinnoilla virus säilyy laboratorio-oloissa päiviä, mutta sen tartuttamiskyky heikkenee asiantuntijoiden mukaan tunneissa, ei tiedetä kuinka nopeasti.

Taloyhtiön vaaranpaikat
Talossamme viruksen tarttuminen on mahdollista kun kohtaa virusta kantavan henkilön hississä, käytävillä ja yhteisissä tiloissa. Virus voi tarttua myös yhteisten tilojen ovien kahvoista, hissien nappuloista sekä pyykkihuoneen, takkahuoneen ja saunaosaston laitteista ja välineistä.

Mitä taloyhtiössä on tehty tautiriskin pienentämiseksi?
• Riskiryhmäläiset ja sairastuneet saavat tarvitessaan apua esim. apteekki- ja kauppa-asioihin. Apua voi pyytää Tornin Koronaryhmässä (WhatsApp) tai hallituksen jäseniltä. Pääset Koronaryhmään lähettämällä tekstiviestin numeroon 0400 602154.
• Hissit ja ala-aula siivotaan aamuisin päivittäin.
• Lenkkisaunavuorot on poistettu käytöstä epidemian ajaksi.
• Hallituksen kokoukset pidetään etänä.
• Yhtiökokous pidetään turvallisena ajankohtana tai muuten turvalliselle tavalla.

Mitä asukkaalta odotetaan?
• Älä mene hissiin yhdessä toiseen ruokakuntaan kuuluvan henkilön kanssa.
• Käytä hissin sijasta portaita mahdollisuuksien mukaan.
• Vältä mahdollisuuksien mukaan koskettelemasta paljain käsin ovenkahvoja ja hissin nappuloita ja muita pintoja, joilla voi olla viruksia.
• Pese kätesi saippualla mahdollisimman usein, ainakin aina tultuasi asuntoon, lähtiessäsi sieltä sekä ennen ruokatavaroiden käsittelyä ja ruokailua.
• Noudata viranomaisten yleisiä ohjeita ja määräyksiä. Tietoa löytyy esim. osoitteista
www.thl.fi
www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/koronavirus.html
www.stm.fi
www.valtioneuvosto.fi

Jos sinulla on flunssan kaltaisia oireita
• Pysyttele erossa naapureista mahdollisuuksien mukaan.
• Käytä portaita hissin asemasta mahdollisuuksien mukaan.
• Älä mene saunaan saunavuorollasi, vältä pyykkituvan käyttöä.
• Pyydä tarvitessasi apua asiointiin esim. Tornin Koronaryhmässä (WhatsApp). Pääset ryhmään lähettämällä tekstiviestin numeroon 0400 602154.

14. Elo, 2019

Sähköpääkeskus uusitaan

Taloon asennetaan uusi sähköpääkeskus tällä viikolla, osin työ voi jatkua ensi viikolle. Uusi tulojohto kaupungin verkosta aiheuttaa myös kaivuutyötä. Työstä aiheutuu lyhyitä sähkökatkoja, joista informoidaan tiedotteilla ulko-ovilla.

2. Touko, 2019

Pihatalkoot ke 8.5. klo 17 alkaen

Talkoissa on päähommana levittää 2 kuutiota multaa nurmikolle. Päätteeksi talkoosauna.

16. Huhti, 2019

Viimeisin asukaskysely tehtiin helmikuussa 2019. Vastausaktiivisuus oli hyvä, vastaukset saatiin yli 60 prosentista asunnoista. Talossa asuu tyytyväisiä ihmisiä, jotka esittivät myös kehittämisen kohteita. He ovat myös valmiita osallistumaan yhteisten asioiden hoitoon, sekä juhliin että myös talkoisiin.

Uutisotsikkoa klikkaamalla pääset kyselyn tuloksiin.

15. Huhti, 2019

Sääntömääräinen yhtiökokous pidettiin 3.4. Paikalla oli henkilökohtaisesti tai edustettuna 19 osakasta, eli yli 60 prosenttia kaikista osakkaista. Kokous
- hyväksyi tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle
- hyväksyi strategian päivityksen, kunnossapidon PTS:n ja kunnossapitotarveselvityksen
- vahvisti vastikemaksut ja hyväksyi talousarvion 2019
- päätti hallituksen kokouspalkkioksi 50€/kokous (pj 100€/kokous) tuntipalkkion 15€/tunti isännöintitehtävien hoitamisesta
- valitsi tilintarkastajaksi Vilen Grant Thorntonin
- valitsi hallitukseen Heikki Laitisen, Seppo Peltolan ja Lasse Mankisen, varalle Virpi Raiskilan
- Valtuutti hallituksen toteuttamaan sähköpääkeskuksen uusimisen ja käynnistämään laajemman sähköremontin suunnittelun
- päätti toimenpiteistä neljän yhtiön hallussa olevan huoneiston muuttamisesta osakehuoneistoiksi, jotta huoneistojen myyntituloilla voidaan rahoittaa tulevia remontteja

24. Maalis, 2019

Asukasilta 27.3. klo 18 takkahuoneessa

Valmistaudutaan yhtiökokoukseen mm. keskustelemalla remonteista ja niiden rahoituksesta. Tilaisuutta ennen, klo 17.30-17.45 on mahdollisuus tutustua liikesiiven yläkerran uuteen asuntoon.
Tervetuloa

7. Maalis, 2019

Sähkökatko

Koko talosta on hävinnyt sähköt. Vika on todennäköisesti talon ulkopuolella ja Sähkölaitos on selvittämässä asiaa.

15. Helmi, 2019

ALIAS-ilta

Seuraava Alias-ilta on takkahuoneessa keskiviikkona 6.3 klo18.30 alkaen. Sanotaan, että nauru pidentää ikää. Jos haluat lisää ikää tervetuloa osallistumaan.

4. Helmi, 2019

Muutoksia huollon toiminnassa

Sopimus Siiki Oy:n kanssa päättyi 31.1.2019.
Ulkoalueiden kunnossapidosta vastaa nyt Messukylän Kiinteistöhuolto Oy.
Huollolla ei ole ovenavauspalvelua, asukkaille suositellaan itse järjestämään vara-avainten saanti tarvittaessa. Isännöitsijä ja hallituksen pj voivat avata ollessaan paikalla.
Vika-ilmoitukset tehdään samoin kuin ennen, lomakkeella hissiaulan luukkuun tai näillä sivuilla olevalla yhteydottolomakkeella.

8. Tammi, 2019

ALIAS-ilta

Pelasimme Aliasta takkahuoneessa tänään ja päätimme uusia peli-illan Runebergin päivänä 5.2 klo 19 alkaen.

26. Marras, 2018

Lämmitys ja pattereiden ilmaus

Patteriverkoston lämmitys aloitettiin syyskuussa. Lokakuussa siitä tyhjennettiin vettä kuudennen kerroksen yläpuolelta huoneistoremontin vuoksi. Uudelleentäytössä osaan pattereista on voinut jäädä ilmaa.

Pattereiden toiminta kannattaa tarkistaa, jos asuntosi tuntuu liian viileältä. Jos patterin yläosa on viileämpi kuin alaosa, siinä on todennäköisesti ilmaa. Ilmoita asiasta näiden sivujen yhteydenottolomakkeella, niin järjestämme patterin ilmauksen. Se on yksinkertainen ja nopea toimenpide.

26. Marras, 2018

Pikkujoulut 11.joulukuuta

Talon pikkujoulua vietetään perinteisin menoin takkahuoneessa 11. joulukuuta alkaen kello 18.00. Kaikki talon asukkaat ja osakkaat ovat tervetulleita!
Tarjoilujen valmistelua varten ilmoittaudu ennakkoon 7.12. mennessä Virpi Raiskilalle vraiskila(at)gmail(piste)com.

1. Syys, 2018

Asukkaiden muovijätteen keräys

Jätehuoneen vieressä on nyt uusi astia muovijätettä varten. Astia on lukittu ja avautuu asunnon avaimella. Uuteen astiaan kuuluvat ainakin seuraavat jätteet:

- Elintarvikkeiden muoviset pakkaukset, kuten jogurttipurkit, voirasiat sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset
- Pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset
- Muovipullot, -kanisterit ja -purkit – mieluiten litistettyinä
- Muovikassit, -pussit ja -kääreet

Likaiset muovipakkaukset on syytä laitaa edelleen sekajätteisiin.
Tarkemmat ohjeet löydät sivuiltamme kohdasta palvelut/jätehuolto.

22. Touko, 2018

Julkisivun kuntotutkimus 30.5.

Talon julkisivun kunto tutkitaan keskiviikkona 30.5. A-Insinöörien toimesta. Tutkimuksessa käytetään nostolavaa ja kauko-ohjattavaa kuvauskopteria. Työstä aiheutuu meluhaittaa ja liikenne-esteitä.

Nostolavan alla ja ympärillä on vaara-alue, jolle ei saa mennä.

22. Touko, 2018

Saunavuorot

Talviajan saunavuorot päättyvät 31.5.2018. Torstain lenkkisaunavuorot jatkuvat kesän ajan.
Miehet klo 17-18
Naiset klo18-19

1. Touko, 2018

Autopaikkojen jonotuslista päivitetään

Ilmoittaudu autopaikkojen ja autotallien jonoon 10.5. mennessä. Jonoon voivat ilmoittatutua paitsi osakkaat, myös kaikki talossa vuokralla olevat.

1. Touko, 2018

Pyörien sisäsäilytyspaikat varattava 10.5. mennessä

Hallitus on päättänyt muuttaa pyörien sisäsäilytyksen maksulliseksi 1.6. alkaen. Kahden euron kuukausimaksulla saa numeroidun vakipaikan. Paikkoja on rajoitettu määrä. Halukkuus varata paikka on ilmoitettava Seppo Peltolalle 10.5. mennessä.

1. Touko, 2018

Yhtiökokouksen 23.4. päätöksiä

Yhtiökokous päätti 23.4. muun muassa:
- valita hallituksessa jatkamaan Heikki Laitisen, Seppo Peltolan, Maarit Kyyrön ja varalla Virpi Raiskilan
- alentaa yhtiövastikkeen 3 euroon neliöltä
- muuttaa yhtiöjärjestystä niin, että yhtiön hallinnassa olevien huoneistojen käyttötarkoituksen muutokset helpottuvat

27. Marras, 2017

Jouluglögit

Taloyhtiön jouluglögi-ilta vietetään maanantaina 4.12. klo 18 pohjakerroksen "kerhohuoneessa". Ilmoittautuminen Virpi Raiskilalle (vraiskila@gmail.com) viimeistään perjantaina. Tervetuloa!

14. Loka, 2017

Kesän remonttirumbasta selvitty

Piharemontti on onnellisesti ohi. Uudistettu piha on saanut paljon myönteistä palautetta. Pyöräkatos ja pihavaraston korjaus on tehty talkootyönä. Siitä suuret kiitokset talkoolaisille. Liikesiiven näyteikkuna- ja oviremontti on lähes koko kesän kestettyään lopultakin valmistunut. Peltikattokin on saatu maalattua sateisesta kesästä huolimatta. Ilmastointia on kehitetty paremmaksi ja patteriverkostoon on asennettu puhdistusjärjestelmä. Ei taida lähiaikoina olla odotettavissa yhtä monipuolista ja työntäyteistä remonttikesää.

12. Loka, 2017

Taloyhtiön nettisivuille on lisätty 50-vuotisjuhlien yhteydessä tehty video.

12. Loka, 2017

Osakasilta 17.10.

Ohjelmassa keskustelua talon tulevaisuudesta. Energiakustannukset ja mahdollisuudet vaikuttaa niihin on eräs aiheista. Keskustelemme myös monipuolisesti taloyhtiön hallinnassa olevien tilojen käytöstä.

8. Elo, 2017

Pihajuhlat 30.8.

Piharemontti alkaa olla loppusuoralla. Uuden pihan kunniaksi järjestämme kesäjuhlat pihajuhlien merkeissä. Kaikki talon osakkaat, asukkaat ja vuokralaiset ovat tervetulleita klo 18.00 alkaviin juhliin. Ohjelmassa on mm. lipun nosto upouuteen salkoon.

7. Heinä, 2017

Peltikatto maalattu

Maalarit pääsivät viimein sateiden lomassa maalamaan vanhan peltikattomme. Alkuperäinen 1950-luvun pelti oli pintaruosteesta ja liasta huolimatta vielä pitänyt pintansa, ja sille voi ennustaa vielä paljon vuosia. Huoltomaalaus lienee paikallaan noin kymmenen vuoden kuluttua.

2. Kesä, 2017

Piharemontin vaikutuksia asukkaille

5.6. alkavalla viikolla urakoitsija lähinnä aitaa työmaa-alueen, varsinaisesti työt alkavat 12.6. Pihan parkkipaikat tulee tällöin olla tyhjät urakoitsijan käyttöön.
Ilvestien puoleisesta sivuovesta ei ole pääsyä pihalle. Esim. jätekatokselle pääsee kiertämällä pääovesta jalkakäytävän kautta tai Teiskontien puoleisen oven kautta.
Ilvestien puoleiselle pyöräsuojalle pääsy estyy, sieltä pyöriä käyttävien kannattaa siirtää pyöränsä autokannelle.
Remontin on suunniteltu kestävän heinäkuun loppuun. Istutuksia tehdään vielä elokuussa.

1. Kesä, 2017

Saunavuorot lepäävät kesän ajan

Saunavuoroja ei ole 1.6. - 30.8., vuoron haltijat voivat vähentää saunamaksun kolmen kuukauden vastikelaskustaan. 31.8. alkaen sauna taas lämpenee. Toivottavasti kesä jo sitä ennen.

30. Huhti, 2017

Yhtiökokous hyväksyi 25.4. taloyhtiölle tiiviin yhden sivun mittaisen strategian. Taloa halutaan kehittää viihtyisänä ja edullisena kotina, hyvänä sijoituskohteena ja liikevuokralaisten tuottoisana liikepaikkana. Ydinsanoja ovat kestävän kehityksen periaatteet, kestävä talous ja kunnossapito sekä hyvä hallinto ja yhteisöllisyys.

26. Huhti, 2017

Yhtiökokous hyväksyi pihan kunnostuksen

Kevätyhtiökokous siunasi vuoden verran valmistellun piharemontin toteutuksen. Urakkakilpailun voitti Hervannan Kaivin Oy ja kaksi kuukautta kestävät työt on tarkoitus aloittaa viimeistään kesäkuun alussa.

Hallitus sai valtuudet ottaa hoitolainaa, jolla rahoitetaan piharemontin lisäksi mm. peltikaton huoltomaalaus ja energian säästöön liittyviä investointeja.

17. Huhti, 2017

Yhtiökokous 25.4. klo 18.30

Kevätyhtiökokous pidetään talon takkahuoneessa, kahvia tajolla klo 18.000 alkaen.
Sääntömääräisten asioiden lisäksi käsitellään yhtiön strategiaa, piharemonttia ja sen rahoitusta.

25. Maalis, 2017

Toimitiloja vuokrattavana

Petsamontornin liikesiivessä vapautuu 100 neliön katutason liikehuoneisto, joka on tarvittaessa myös jaettavissa 20 neliön ja 80 neliön tiloiksi. Tilat vapautuvat 15.4.

Torniosan alakerrassa vapautuu 44 neliön toimistotila, jolla on oma sisäänkäynti Ilvespuiston puolelle. Tila vapautuu 1.5.

Lisätiedot Heikki Laitinen, puhelin: 0400 602154, s-posti: h.j.laitinen@gmail.com

3. Huhti, 2017

Asukasilta 11.4. klo 19.00

Asukasilta pidetään talon takkahuoneessa, kahvia tarjolla jo 18.30 lähtien. Keskustellaan mm. asukaskyselyn tuloksista ja piharemontista.

21. Maalis, 2017

Asukaskyselyn tulokset

Asukaskyselyyn vastasi 75% talossa asuvista osakkaista, ja 52% kaikista osakkaista. Vuokralaisista vain 22% vastasi. Saimme hyvän listan korjauskohteita, kiitos niistä. Eniten parannustarvetta nähtiin piha-alueissa, energian säästössä ja esteettömyydessä. Näitä parannuksia on tarkoitus käynnistää jo tulevana kesänä.
Parhaat arvosanat annettiin yhtiön tiedottamisesta, asumisilmapiiristä ja yhteistoiminnasta. Tiedotushan voi tunnetusti onnistua vain vahingossa, toivotaan että nämä "vahingot" jatkuvat.

Miten tyytyväinen olet palveluihimme ja toimintaamme? Vastaajien määrä 16. Asukaskysely kevät 2017.

Miten tyytyväinen olet palveluihimme ja toimintaamme? Vastaajien määrä 16. Asukaskysely kevät 2017.

Miten tyytyväinen olet taloyhtiöön seuraavissa asioissa? Vastaajien määrä 16. Asukaskysely kevät 2017.

Miten tyytyväinen olet taloyhtiöön seuraavissa asioissa? Vastaajien määrä 16. Asukaskysely kevät 2017.

11. Maalis, 2017

Piharemontin suunnittelu etenee

Piharemontin arkkitehtisuunnitelmat valmistuivat tammikuussa ja rakennesuunnitelmat helmikuussa. Nyt menossa on urakkakilpailu, johon on kutsuttu kymmenkunta urakoijaa. Päätökset toteutuksesta on tarkoitus tehdä huhtikuun yhtiökokouksessa.
Kotisivuille on myös lisätty suunnitelmien esittely, yläpalkissa kohta "Piharemontti". Kommentit ovat edelleen tervetulleita.

9. Maalis, 2017

Asukaskysely, vastaa 17.3. mennessä

Kysely on tarkoitettu kaikille talon osakkaille ja vuokralaisille. Tarkoituksena on saada palautetta korjausta ja kehittämistä kaipaavista asioista sekä rakennuksessa ja talotekniikassa että taloyhteisön toiminnassa.

Vastata voi etusivulla olevasta linkistä sähköisesti ja huoneistoihin jaetuilla lomakkeilla. Paperilomakkeet palautetaan päähissiaulan muutto/vikailmoitusluukkuun.

Tuloksia tullaan käsittelemään asukasillassa 11.4. klo 19.00 alkaen takkahuoneessa.

Kiitos kaikille vastauksista!

31. Tammi, 2017

Vesikatko ke 1.2. klo 9-11

Putkitöiden vuoksi vedet poikki pari tuntia tai jotain.

18. Tammi, 2017

Taloyhtiölaajakaistan käyttöön ottaminen

Elisalta on nyt tullut postia asiasta. Tämän nettiyhteyden käyttöönotosta on otettava yhteys Elisaan puhelimitse tai verkossa.

10 Mb:n yhteys riittänee hyvin esimerkiksi Yle Areenan lähetysten katseluun, mutta huonommin HD-tasoisten elokuvien katseluun. Niitä voi kuitenkin katsoa Kaapeli-TV:n kautta. Palvelunhan voi ottaa ensin vakiona, lisäpalvelun saa nopeasti käyttöön myöhemmin tarvittaessa. Lisänopeuksien hinnat olivat hissitiedotteessa yläkanttiin, oikeasti 50Mb maksaa 4,90 ja 100 Mb 9,90 /kk.

Kannattaa myös tarkistaa, josko jo omistaa sopivan VDSL2 modeemin, jotta ei hanki turhaan uutta.

4. Tammi, 2017

Taloyhtiölaajakaista käyttöön 15.2.2017

Taloyhtiö on tehnyt Elisan kanssa sopimuksen Taloyhtiölaajakaistan käyttöönotosta.
Perusnopeus 10Mbit/s. sisältyy yhtiövastikkeeseen
Uusi palvelu on käytettävissä 15.2.2017 alkaen kaikissa puhelinliittymän omaavissa huoneistoissa.
Lisäpalveluna asukkaan on mahdollista sopia Elisan kanssa 50 Mbit tai 100 Mbit nopeudesta tai Elisa Viihteestä edulliseen hintaan (4,90/ 9,90/24,90 kuukaudessa).
Voimassa olevat ELISA:n ja Saunalahden sopimukset voi päivittää uusiksi edullisemmiksi.
Palvelun käyttö vaatii VDSL2-modeemin, jollainen esim. Elisa Viihteen käyttäjillä jo on.
Elisa lähettää kaikkiin huoneistoihin lisätietoa postissa tämän kuun puolivälissä. Se sisältää ohjeet palvelun käyttöönotosta.

13. Marras, 2016

Pyykkitupaan varauslista, käyttö maksuttomaksi

Pyykkitupakäytäntöjä on muutettu kokeiluluonteisesti. Vuorot pyykkikoneen ja kuivaushuoneen käyttöön varataan pyykkituvalta löytyvästä listasta. Pyykkikoneen ja kuivaushuoneen käytöstä ei peritä maksua. Palautetta uusituista menettelyistä voi antaa hallituksen jäsenille.

13. Marras, 2016

Pikkujoulut 13.12. takkahuoneessa

Taloyhtiön pikkujoulut järjestetään tiistaina 13.12.2016 klo 19 alkaen.